Vælg en seng, der matcher din krop og dit søvnbehov

Mand og kvinde der sidder i sengen
Vælg en seng, der matcher din krop og dit søvnbehov
Henrik Andersen
-
14/10/2022
-

Når du skal vælge seng, så har du mange valgmuligheder. Man kan hurtigt fristes til at købe den samme madras som sin partner, men det er ikke nogen god idé. I denne artikel kan du læse mere om, hvorfor det forholder sig sådan.

Du bør ikke vælge den samme madras som din partner

Hvis du vil være sikker på, at du vælger en seng, som passer til din krop, så skal du ikke vælge den samme madras som din partner. Det betyder ikke, at du nødvendigvis skal vælge en anden type seng end din partner, medmindre du eksempelvis har behov for en elevationsseng, mens din partner ikke har.

Det betyder blot, at du skal vælge en madras, som passer til din krop – og det er sjældent det samme behov, som din partner har. Derfor er der ingen grund til at købe den samme madras. Vejer din partner eksempelvis mere end dig, og er han eller hun højere, så bør du vælge en madras, der er hårdere end din partners.

Vælg den rigtige type af seng

Når du har fundet ud af, hvilken madras du skal investere i, så er det en god idé at begynde at overveje sengetypen. Det er en god idé at tage ud og prøve forskellige typer af senge, før du vælger – og det samme gør sig gældende, når det kommer til madrassen. Det er langt nemmere at vælge, når du rent faktisk har prøvet sengen i virkeligheden.

Selve sengestellet er noget, der ikke som sådan har betydning for din søvn, medmindre du har brug for en elevationsseng eller en seng, som du kan justere i højden. Samtidig kan der være forskellige funktioner, der er praktiske at have – eksempelvis kan det være praktisk at vælge en sengeramme, hvor der er et integreret sengebord.

Samtidig er det naturligvis essentielt, at sengen matcher den øvrige indretning i hjemmet, hvis det hele skal gå op i en højere enhed. Har du en minimalistisk indretning, så kan det være en fordel at vælge et simpelt og spinkelt sengestel, mens det kan være en fordel at vælge en mere markant seng i andre tilfælde.

En sengebænk i soveværelset kan i øvrigt også være en god ide.

Copyright 2024 - Pilanto Aps